Кметът Фандъкова приветства изявени състезатели на ОСК ЦСКА

„През годините Обединен спортен клуб ЦКСА се утвърди като една от водещите организации – символ на спортен професионализъм както на състезатели, така и на треньори. Вие сте наследници на големи шампиони, пазители на традициите на спортния клуб, спечелил за България над 10 олимпийски титли и над 40 медала от олимпийски игри.“ Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на церемония по награждаването на най-добрите състезатели за 2022 г. на ОСК ЦСК.

София е европейска столица на спорта и ще бъде световна столица на спорта през 2024 г. Приоритет за развитието на физическата активност и спорта на професионално ниво е подпомагане на детско-юношеските школи и създаване на условия за тяхното израстване. От 2015 г. създадохме програма за подкрепа на детско-юношеския спорт. През 2022 г. по тази Програма са подпомогнати 13 спортни клуба на ЦСКА в различни спортове.

През 2023 г. продължаваме финансирането на спортните клубове. Тази година ще се реализира и Програма „София спортува“, която предоставя още повече възможности за подкрепа на спортни дейности.
Фандъкова връчи наградата на Васил Илиев за принос за развитието на детско-юношеския спорт сред столичните училища.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *