Идеята да сложиш Калин Стоянов е да взривиш демократичната общност

В предаването „Лице в лице“ по БТВ Кирил Петков каза, че натискът от Калин Стоянов не е страшен в сравнение с това, ако човекът, който го е заплашил, е лично главният прокурор. „Живко Коцев каза, че е бил заплашван под натиска на висши лица от Прокуратурата. Ако главният прокурор е заплашвал главния секретар и го е накарал да си даде оставката преди 2 дни, това е връщане към мутренските години.

Той похвали главния секретар на МВР, че се е държал като мъж. „Браво, че не се преклони и наведе. Той знае какво е да носиш униформата и пагона и да застанеш като мъж, когато цялата система е тръгнала срещу теб“, добави Петков.

Съпредседателят на ПП е убеден, че служебният кабинет на Димитър Главчев е нареден от Бойко Борисов и Делян Пеевски. „Той идва с готов кабинет, слагайки министри, които в последните три месеца сме заявявали, че са опасност за изборите, демокрацията и са част от завзетата държава. Проблемът на Пеевски и Борисов е, че винаги нямат мярка и отиват със стъпка повече. Имат много кадри в МВР, идеята да сложиш Калин Стоянов е да взривиш демократичната общност. Това са близо 1 милион човека, които искат европейското бъдеще на България“, каза Петков.

„Докато Пеевски управлява ГЕРБ няма да влезем в коалиция с тях, независимо от резултата на изборите“, категоричен бе той.

„Въобще не отричам, че в последните месеци имахме много срещи, в които са Пеевски, Борисов. Осъзнахме, че те са едно. Разбрахме, че Борисов не може да взима решения сам“, каза още Кирил Петков.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *