ОТ ТАЗИ СТРАНА НА СМЪРТТА РАДОСЛАВ ПАРУШЕВ

Новият сборник с разкази на Радослав Парушев носи заглавие „От тази страна на смъртта“ (136 стр., цена: 15 лв., художник: Анна Симеонова). От 26 ноември в книжарниците!

Парушев не се отказва, появява се отново. Този път като автор на може би най-добрия белетристичен сборник от публикуваните досега. Деветнайсетте истории, разказани в книгата, са жанрово нееднородни – представляват пъстра, леко маниакална група, която обединява историчното с дистопичното, сериозното и рационалното с чистата и донякъде вулгарна комедия. В една нестандартна, философско-иронична и провокативна перспектива се преживяват ключови травматични събития от историята и настоящето на европейската цивилизация, на фокус са бюрокрацията и кичът, а така също падането на Константинопол, атентатите, Ковид кризата… И всичко това с едничката цел да направи читателя щастлив или поне по-малко нещастен.

Радослав Парушев е роден и живее в София. Женен, с една дъщеря. Автор е на сборниците с разкази „Никога не бъди нещастен”, „Животът не е за всеки”, „Смъртта не е за всеки“, „Само за напушени”, на романите „Преследване”, „Project Dostoevski”, „Отвътре”, „Изнасилени от чудеса“ и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *