Стартира следващ подетап от Водния цикъл в Пловдив

В Пловдив заместник-кметът Пламен Райчев постави начало на строителните дейности на важен подетап от Водния проект на града, който обхващат булевард „Дунав“ – ул. „Брезовско шосе“.

Колекторът е около три километра, работата започва от западното платно на ул. „Брезовско шосе“, минава през северното платно на бул. „Дунав“ и стига до кръстовището на Голямоконарско шосе. Пламен Райчев коментира, че това е много труден проект без аналог до настоящия момент в България, тъй като сечението на канализационните тръби е в диаметър 2,5 м в началото. Успоредно с колектора ще се подменя и старият eтернитов водопровод по протежението на целия обект. След това двете улици ще бъдат цялостно рехабилитирани, включително източната част на ул.“Брезовско шосе“ и южната на бул. „Дунав“. Работата ще се извършва на етапи от кръстовище до кръстовище, за да не се затруднява движението, каза още Райчев и добави, че по проекта „Воден цикъл“ до сега в квартал „Захарна фабрика“ и карето около х-л „Санкт Петербург“ са рехабилитирани повече от 40 улици заедно в водопровода и канализационния колектор. В зоната около ул. „Карловска“ ремотите са приключили. Почти на 80 процента е завършена и работата за вътрешноканалните мрежи около Новотела и панаира. По пречиствателната станция активно работят над 150 работници и пет колокрана, посочи зам.-кметът.

Стойността на проекта „Реконструкция на канализационната и водопроводна мрежи на гр. Пловдив, етап 1, квартал (част) 10 бул. „Дунав“ – „Брезовско шосе“ е 18 350 704, 36 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение е две години (края на 2023 г.). Обектът е част от Водния цикъл на Пловдив, който се реализира по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ и е на обща стойност 115 334 116,42 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *