Тунинговани жилища са новият хит .

Голяма изненада на пазара на имоти. Новият хит са тунингованите жилища. Вторичният пазар започва да се увеличава, излизат добре направени имоти с обзавеждане – на доста високи цени. А цените на имотите в страната продължават плавно да растат.

Това стана ясно от интервю на заместник-председателя на Национално сдружение „Недвижими имоти“ Ирена Перфанова за България он ер.

От началото на годината цените са скочили с 3-5%. Има имоти, чиито цени не са се повишили. Наблюдава се тенденция имотите на пазара да се задържат по-дълго време. Има по-голямо търсене на многостайни апартаменти и такива с тераси и гледки.

„Не всички клиенти търсят голямата площ, а по-скоро функционално разпределение. Може да е по-малка стаята, но да има обособеност. Повечето индивидуално пространство в жилището е по-търсено. Метрото оказва голямо влияние на какво разстояние от градския транспорт хората биха предпочели да си купят жилище“, подчерта Перфанова.

Тя отбеляза, че в исторически план златото и недвижимите имоти се оказват най-стабилното убежище за паричните ни средства. Тя очаква недвижимите имоти в бъдеще да задържат своята стойност и прогнозира нови спадове и пикове на цените.

 

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *