Васил Петров тръгва на лятно турне

След премиерата в Пловдив и с разпродадена зала дни преди концерта, Васил Петров тръгва на турне с новата си програма „Световни хитове в симфоничен джаз“, научи ДУМА от Маргарита Тошева, артистичен и събитиен мениджър.

Концертите започват на 11 август на открита сцена в Двореца в Балчик, следва Черноморец на 14 август, на 15-и – Поморие, на 16-и – Бургас, в двора на културния дом НХК, и на 17 август е в Несебър, в Културен център „Артиум“. Заедно с него са Врачанската филхармония с маестро Христо Павлов и изключителните музиканти Йордан Тоновски (пиано), Кристиан Желев (ударни), Христо Минчев (бас), с които вече четвърта година си партнира.

Емблемата на българския джаз ще представи концертна програма от световни хитове, евъргрийни, откъси от мюзикъли, превърнали се в световни джаз стандарти, филмови теми, както и класика. Проектът „Световни хитове в симфоничен джаз“ съчетава суингиращата енергия на джаз групата с изисканото и романтично звучене на големия оркестър. Песните са аранжирани за филхармония с леки джаз нюанси, ще има и неочаквани импровизации.

Специални гост солистки в програмата са младата певица и пианистка Валерия Стоянова и виртуозната цигуларка Зорница Иларионова, с които ще направят дуетни изпълнения, а Зорница Иларионова ще се представи с филмови теми, наградени с „Оскар“, и класика. В нов прочит на Васил Петров ще звучат „Besame Mucho“, „Soldier of Fortune“, „Caravan“, „I Was Made For Loving You“, „Yesterday“, „My Way“, неговият хит „Подслон в дъжда“ и други.

 

Източник