100 ЗАНИМАТЕЛНИ ЛОГИЧЕСКИ ИГРИ ИСАБЕЛ ТОРЕС МОЛИНЕР

Издателство „Колибри“ представя помагалото „100 занимателни логически игри“ (превод: Росица Петкова, цена: 14 лв., 96 стр.), предназначено за родители и учители на деца от 5 до над 7 години, които искат да подтикнат малкото дете към опознаване на закономерности, свързани с фигури, последователности и количества. Идеалното съчетание на учене и развлечение!

 

Ролята на по-възрастния е да представи заданието на детето, ако то все още не може да чете. Да чуе как то разсъждава. И ако детето не може да се справи с някоя задача, да отложи решаването за тогава, когато то ще знае повече (напр. да познава буквите, числата и т.н.). Ще се изненадате, че детето може да се справи със задачи, каквито никога преди не е виждало. Видовете задачи включват: асоциации, прилики и разлики, фигури и тела, редици, смятане. Авторката Исабел Торес Молинер владее до съвършенство магията да прави трудното лесно. Тя е ентусиазиран, неуморен и заразителен с думите и делата си педагог.

 

Исабел Торес Молинер е преподавател по начална педагогика. Започва професионалната си кариера на 17-годишна възраст. Работи с деца от начален и горен курс. Завършила е обучение на деца от 0 до 3 години, дислексия и психомоторика в Института за информационни науки. Създател е на Математически срещи във Валенсия, директор на Европейските математически срещи в интернет и координатор на Ателието за изобретателна математика и математическо мислене за ученици от 5 до 17-годишна възраст с висока степен на интелектуално развитие. Автор е на книги като „8-годишната ти дъщеря“, „Най-доброто от живота ми“, „Владея доминото“, „Разширявам пространството и пресмятам“, поредицата „Изобретателна математика“ и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *