На какво да обърнете внимание в автомобила преди идването на есента

Лятото вече е към края си, като това се усеща и от времето навън. Температурите падат, а това се отразява не само на хората, но и на техните автомобили. С приближаването на есента е добре да се обърне внимание върху някои детайли на превозното средства и още отсега да се започне с неговата подготовка за есента.

Едно от местата, които трябва да се проверят, е предното стъкло на автомобила. То трябва да е в добро състояние, за да не се нарушава видимостта пред шофьора по време на пътуване, като за целта е добре да бъде обработено със специални препарати.

Следващият важен момент е да се провери състоянието на гумите, които може да са спаднали заради високите температури през последните седмици Излишно е да се припомня, че състоянието на гумите е от огромно значение за безопасността както на возещите се в автомобила, така и за останалите превозни средства на пътя.

Преди настъпване на есента е добре да се провери и състояние на спирачните дискове, тъй като при промяната на времето все по често има и силни валежи. Добре известно е, че на мокро автомобилът има по-дълъг спирачен път, така че състоянието на тази система е от огромно значение.

Трябва също така да се провери и каросерията, която по време на пътуванията през лятото може да се появили драскотини или вдлъбнатини. Не е излишно да се инспектират и гумените уплътнения, които от високите температури може да са се разтегнали и съответно да се налага тяхната замяна. Не бива да се забравя и акумулатора. В топлото време той може да работи добре, но с падането на температурите това ще се промени, ако има някакъв проблем.

В допълнение, експертите съветват да добавите към контролния списък за подготовка за есенния сезон подмяна на твъздушните филтри. Не бива да се отлага и смяната на горивния филтър – от това зависи качеството на защита на двигателя и горивната система.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *