САЩ отложиха производството на изтребители F-35

Причината е несъстоялите се изпитания на бойните самолети, които трябваше да се проведат през декември миналата година. Съгласието за пускането на новото производство на стойност 398 млрд. долара трябваше да се даде не по-късно от март 2021 г.

Изпитанията със симулация на бойни действия се отлагат от 2017 г. Този път тестовете са отложени заради технически проблеми, повлияни от пандемията от COVID-19, съобщи говорителят на заместник-министъра на отбраната на САЩ Джесика Максуел.

За да бъде определена нова дата на изпитанията, ще трябва да се направи още една експертиза. Според анализатори на Блумбърг, на новия екип на избрания за президент на Съединените щати Джо Байдън ще му бъдат необходими месеци, докато получи цялата необходима информация за вземане на окончателно решение във връзка с F-35.

В момента повече от 600 от потенциалните 3 200 самолета по тази програма се използват от военновъздушните сили на Корпуса на морската пехота на САЩ. Все още не е ясно как ще се държат самолетите срещу руската и китайската противовъздушна отбрана и най-новите самолети. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *